Subsidie nieuw dak 2024

Ontdek alles over subsidies voor een nieuw dak

10 JAAR PRODUCTGARANTIE

100% VAKWERK

OPTIONEEL: 5 X 10 JAAR PROJECTGARANTIE

Flotidak daksubsidie artikel

Energie besparen en minder betalen voor het vernieuwen of isoleren van uw dak? Dat kan door gebruik te maken van subsidie. Of het nu gaat om dakisolaties, of de plaatsing van een groen sedumdak. Iedere stap is een stap naar een groenere toekomst en minder energiekosten. 

Maar al zorgt het verduurzamen van uw woning voor forse besparingen op de jaarrekening, het vereist een investering. Een eenmalige investering, die na relatief korte tijd voor geldbesparing zorgt. In dit artikel vertellen we u alles over subsidie voor uw dak.

Flotidak daksubsidie artikel
Gemeentelijke en landelijke subsidies

Landelijke en gemeentelijke subsidies voor uw dak

 Om te helpen bij uw investering in een nieuw dak of dakisolatie, zijn er landelijke en gemeentelijk subsidies. Deze subsidies veranderen per jaar. Toch zijn er ook in 2024  talloze subsidies die u helpen uw huis te verduurzamen. Het is wel belangrijk om te weten dat er aan iedere subsidie regels en vereisten vastzitten.

Flotidak helpt u graag. Onze specialisten komen bij u langs en leggen uit hoe we uw woning kunnen verduurzamen. Mét gebruik van de (plaatselijke) subsidies. Dit doen we overal in Friesland. Ontdek hier alles over subsidies voor uw dak in 2024.

Foto voor bedrijfspand

Kort Samengevat

 • Er zijn twee verschillende types subsidies:
  • Landelijke subsidies
  • Gemeentelijke subsidies
 • Landelijke subsidies zijn overal in Nederland hetzelfde. Gemeentelijke subsidies verschillen per gemeente.
 • Wilt u uw dak verduurzamen met behulp van een subsidie? Dan zijn er momenteel twee mogelijkheden:
  • Dakisolatie aanbrengen
  • Een groen dak aanleggen (sedumdak)
 • Als u uw dakisolatie laat aanbrengen door de professionals van Flotidak kunt u tot wel € 30 per m² gesubsidieerd krijgen.
 • Voor het aanleggen van een groen dak verschillen de vereisten per gemeente. Soms krijgt u tot wel € 10.000 vergoed.

Heeft u interesse in het verduurzamen van uw dak? Neem dan direct contact op met de dakdekkers van Flotidak. E-mail naar info@flotidak.nl, of bel naar 0517 222 025 en vraag naar de mogelijkheden.

Foto voor bedrijfspand
Dak werkzaamheden

Landelijke subsidies en gemeentelijks subsidies

Er is een groot verschil tussen landelijke subsidies en gemeentelijke subsidies. Zoals de naam het al zegt, worden landelijke subsidies door heel Nederland aangeboden. Gemeentelijke subsidies verschillen per gemeente. De meeste gemeentes hanteren wel dezelfde subsidies, maar ze hebben andere vereisten.

Zo kan de ene gemeente bijvoorbeeld willen dat u de subsidie aanvraagt vóórdat u de verbouwing doet. En de ander wil het bonnetje juist achteraf

Maar niet alleen de gemeentelijke subsidies hebben een waslijst aan verwachtingen, eisen en speciale voorwaarden. De landelijke subsidies zitten er ook vol mee. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen voordat u de verbouwing of verduurzaming doorvoert. 

Maak daarom een stappenplan samen met één van onze specialisten. Zo kunt u maximaal profiteren van de specifieke subsidie(s).

nieuw dak

De landelijke Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE)

De grootste subsidie bij uitstek is de ISDE. Deze subsidie voor verduurzaming van uw woning, die in 2024 nog geldig is, biedt subsidies voor energiebesparingen. Hieronder valt ook de dakisolatie

In 2024 is het ISDE-budget verhoogd tot € 600 miljoen. Dit bedrag is verdeeld over verscheidene soorten aanpassingen, zoals:

 1. Biobased (biologische oorsprong) en milieuvriendelijk isolatiemateriaal
 2. Regelingen voor monumentale woningen
 3. De aanschaf van warmtepompen en zonneboilers
 4. Elektrische kookvoorziening (als vervanging van gas)

En nog veel meer! 

De ISDE is dus ook van toepassing op jouw dakisolatie(materiaal). U kunt namelijk € 15 per m² vergoed krijgen. En als u materialen van biologische oorsprong gebruikt, zelfs meer. Denk aan hout, maïs of bamboe. Gebruikt u twee materialen? Dan kan het optellen tot € 30 per m²!

Hier zijn uiteraard een aantal eisen voor. U zult bijvoorbeeld twee verschillende isolatiematerialen moeten gebruiken. Ook moet u ten minste 20 m² isoleren. En weet u hoe u de subsidie op de juiste manier moet aanvragen? Maar maakt u zich geen zorgen; daar zijn de specialisten van Flotidak voor. 

En wist u dat u enkel in aanmerking komt voor de subsidiemaatregel als u een erkend bouwbedrijf inschakelt? Kies daarom voor de echte Friese dakdekkers van Flotidak, kwaliteit gegarandeerd!

nieuw dak
Dak werkzaamheden

Subsidies voor uw dak in Friesland

Naast de landelijke subsidies, zijn er ook gemeentelijke subsidies. Bent u woonachtig in Friesland en heeft u interesse om uw woning te verduurzamen? Doe dan goed onderzoek naar de voorwaarden van de subsidies in uw gemeente. De vereisten in Súd-West Fryslân zijn anders dan die in de Waadhoeke, bijvoorbeeld. 

Kijk bijvoorbeeld naar de subsidies voor groene daken. Een groen dak is een sedumdak. Het is bedekt met vetplantjes en andere soorten groen. Goed voor de isolatie, goed voor de natuur en goed voor het milieu. Er bestaan geen landelijke subsidies voor groene daken, maar wél gemeentelijke subsidies.

Iedere gemeente in Friesland steunt de aanleg van groene daken. Toch hebben ze allemaal hun eigen voorwaarden. De gemeente Waadhoeke subsidieert bijvoorbeeld tot € 25 per m2 groen dak. De gemeente Súd-West Fryslân dekt tot 50 % van de kosten, met een maximumbedrag van € 5.000. En de Fryske Marren? Zij dekken tot wel € 10.000! 

Om te weten wat u kunt krijgen, kijkt u dus naar waar u woont. U onderzoekt de landelijke én de gemeentelijke subsidies. En u schakelt natuurlijk de erkende dakdekkers van Flotidak in. Zo zorgen we ervoor dat u het maximale haalt uit de subsidies van 2024. 

Of het nu om dakisolatie of een groen dak gaat, de dakdekkers van Flotidak staan voor u klaar. Heeft u vragen, interesse of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan direct contact op via info@flotidak.nl of bel naar 0517 222 025. We helpen u graag. 

Dak werkzaamheden

OFFERTE NODIG VOOR UW DAK?
AANVRAGEN KLAAR IN 1 MINUUT

Chat openen
1
Hulp nodig?
Vragen? Wij staan klaar voor u!
Gemakkelijk & snel antwoord op uw vraag.