FLOTIDAK DAKDEKKER
FRIESLAND

Uw dak, onze uitdaging!

10 JAAR PRODUCTGARANTIE

100% VAKWERK

OPTIONEEL: 5 X 10 JAAR PROJECTGARANTIE

Flotidak Dakdekkers Friesland

HEEFT U NIEUWE DAKBEDEKKING NODIG?

Of is het hoog tijd uw bitumen dakbedekkingen te laten vervangen? Dan bent u bij dakdekkersbedrijf Flotidak Friesland aan het juiste adres. Een dak met bitumen dakbedekking is een van de meest voorkomende soorten dakbedekking. In de volksmond is bitumen beter bekend als dakleer of roofing. Het repareren, vervangen of aanleggen van bitumen is een klus voor ervaren dakdekkers.

Heeft u advies nodig over uw dak of bitumineuze dakbedekking? Onze specialisten helpen u graag. Bel direct of vraag daarom een offerte aan en profiteer van onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring.

Flotidak Dakdekkers Friesland
Flotidak Dakdekkers Friesland

DAKREPARATIE BITUMEN DAK

Een goed bitumen dak gaat – mits onderhouden – 30 tot wel 40 jaar mee. Toch zijn lekkages in deze periode niet altijd uit te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan stormschade, gebrekkig onderhoud, krimpen van dakbedekking, verstoppingen van afvoeren en natuurlijke veroudering van het materiaal.

Dit kan allemaal leiden tot problemen aan uw platte dak. Tijdig uitvoeren van dakinspectie, dakonderhoud en dakreparaties is dan ook een must om lekkages en waterschade in uw woning te voorkomen. Een ervaren dakdekker van Flotidak helpt u graag de situatie van uw plat dak in kaart brengen met een dakinspectie. Wacht niet te lang met dakreparaties en voorkom ernstige schade aan uw woning. Lekkages kunnen lang onopgemerkt blijven, maar leiden vrijwel altijd tot hoge kosten.

OFFERTE NODIG VOOR UW DAK? AANVRAAG KLAAR IN 1 MINUUT

Flotidak Dakdekkers Friesland

RENOVATIE BITUMEN DAKBEDEKKING

Platte daken krijgen het zwaar te verduren. Regen, wind en zon hebben veel invloed op dit type daken. Er komt dus een moment dat uw bitumen dak aan vervanging toe is. Er zijn verschillende soorten dakbedekking zoals:

  • Bitumen dakbedekkingen (app/SBS)
  • Dakpannen
  • EPDM dakbedekking
  • Rieten dak
  • Metalen dakbedekking
  • Leien dak
  • Zinken dak
Flotidak Dakdekkers Friesland
Flotidak Dakdekkers Friesland

VOORDELEN BITUMEN DAKBEDEKKING

Zoals met alles, heeft ook ieder type dakbedekking zijn voor- en nadelen. Bitumen is en blijft een goede keuze. Kwalitatief bitumen gaat tegenwoordig tot wel 40 jaar mee.

Naast een lange levensduur is dakleer in verhouding ook een goedkope dakbedekking. Daarnaast is dakreparatie voor een ervaren dakdekker vaak geen probleem. Het is gemakkelijk aan te brengen op isolatie en wordt gemaakt van gerecycled materiaal.

HEEFT BITUMEN DAN GEEN NADELEN?

Ook een bitumen dakbedekking heeft natuurlijk nadelen. Zo is het minder goed bestand tegen UV-straling van de zon. Hierdoor kan het in de loop der jaren uitdrogen en lichtjes gaan krimpen. In theorie kan de dakbedekking daardoor loskomen van de randen of onderlaag. Omdat “roofing” in repen wordt aangebracht op het dak, zijn er veel naden. Dat kan de kans op lekkages vergroten. Wanneer u het aanbrengen van bitumen door een specialistische dakdekker als Flotidak overlaat én uw dak voldoende laat onderhouden zijn deze problemen te voorkomen. Verderop leest u meer over EPDM dakbedekking als alternatief voor bitumineuze dakbedekkingen.

Flotidak Dakdekkers Friesland

DAKBEDEKKING EN ZONNEPANELEN

Wilt u zonnepanelen aanschaffen? Dan is het belangrijk om eerst goed naar de staat van uw dakbedekking te kijken. Wanneer uw nieuwe zonnepanelen 25 tot 40 jaar meegaan, wilt u natuurlijk niet dat uw dakbedekking over 5 jaar vervangen moet worden.

Een dakinspectie biedt in dit geval uitkomst. Tijdens die inspectie controleren we uw dak uitgebreid op diverse punten. U kunt daarna de weloverwogen keuze maken om zonnepanelen te plaatsen of toch eerst uw dakbedekking te vervangen.

Flotidak Dakdekkers Friesland
Flotidak Dakdekkers Friesland

ZONNEPANELEN LATEN PLAATSEN?

Wilt u zonnepanelen aanschaffen? Dan controleren we vóór de plaatsing de staat van uw dakbedekking. Er is natuurlijk niets vervelender dan na enkele jaren tot ontdekking komen dat uw dakbedekking vervangen moet worden. Dan zullen alle zonnepanelen weer verwijderd moeten worden en zit u met hoop extra kosten.

Samen met onze partner Energie Techniek Friesland verzorgen wij het plaatsen van zonnepanelen.  Op een goed geïnspecteerd dak uiteraard.

Flotidak Dakdekkers Friesland

BESTE DAKBEDEKKING VOOR ZONNEPANELEN

De beste dakbedekking voor zonnepanelen? Dat is witte dakbedekking! Vroeger was alles beter, of toch niet? Dakbedekking was altijd zwart. Maar tegenwoordig is er ook witte dakbedekking. Dit is handig om uw huis koeler te houden. Maar nog beter wordt het wanneer u zonnepanelen wilt nemen.

Witte dakbedekking zorgt namelijk voor beter rendement van de zonnepanelen. Dit komt doordat witte dakbedekking minder warmte opneemt dan zwarte. In een koelere omgeving kunnen de zonnepanelen beter presteren en tot wel 15% meer rendement halen.

Meer weten over witte dakbedekking? Neem dan contact met ons op. Onze specialist helpt u graag verder.

Flotidak Dakdekkers Friesland

ALTERNATIEF VOOR BITUMEN MET EPDM DAKBEDEKKING

Is bitumen niet de beste keuze voor uw dak? Dan is EPDM dakbedekking een goed alternatief. EPDM is een synthetisch rubber dat wordt gemaakt uit aardolie. EPDM is zeer licht van gewicht wat voor een groen dak een groot voordeel kan zijn. Ook is het zeer flexibel en daardoor makkelijk aan te brengen. EPDM gaat tot wel 50 jaar mee. Wilt u weten of EPDM geschikt is voor uw dak? Neem dan contact met ons op, we vertellen het u graag.

Flotidak Dakdekkers Friesland

GROEN DAK VOOR EEN BETER MILIEU

Nu we in een tijd leven waar verduurzaming voorop staat, kunt u er ook voor kiezen om een groen dak te nemen. Een groen dak is een dak dat wordt bedekt door planten. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit sedum (vetplanten), kruiden, bloemen, grassen of andere plantensoorten. Een groen dak is niet alleen goed voor het milieu, het is ook prachtig om te zien.

U kunt een groen dak toepassen op een plat dak, maar ook op een (licht) hellend dak van uw woning, schuur, garage of carport. Vaak heeft een groen dak een positieve invloed op de waarde van uw woning. En hoewel het in aanschaf en aanleg duurder is dan bijvoorbeeld een bitumen dakbedekking, zijn er vele voordelen en zelfs subsidies voor groene daken.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden om van uw dak een groen dak te maken? Bel dan met een van onze specialisten. We vertellen u er graag meer over.

Flotidak Dakdekkers Friesland

PLAT DAK ISOLEREN

Plat dak laten isoleren? Uw dak laten isoleren bespaart u al snel veel geld. Naar schatting verliest u minimaal 25% van uw warmte door het dak wanneer dit niet goed is geïsoleerd. Hoge energieprijzen zorgen ervoor dat uw investering snel wordt terugverdiend.

De beste manier om uw platte dak te isoleren is meestal van buitenaf. Dat betekent dat ‘oude’ dakbedekking moet worden verwijderd voor de isolatie wordt geplaatst. In sommige gevallen kunnen is het mogelijk de bestaande isolatie en dakbedekking te laten. Wanneer er met een insnijding blijkt dat de bestaande isolatie niet verzadigd is met water en nog goed is, kunnen we bij isoleren.

We laten de bestaande dakbedekking dan liggen en gaan er met een laag isolatie overheen (dit kunnen we thermisch doorberekenen of dit kan). Ook kunnen we de opstanden dan ophogen met  een vuren regel en het geheel inwerken met zink.

Flotidak is als dakdekkersbedrijf in Friesland gespecialiseerd in het isoleren van platte daken om ze vervolgens van een nieuwe laag dakleer te voorzien.

Uw dak laten isoleren, repareren of vernieuwen? Vraag dan om professioneel advies of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Ook vertellen we u graag meer over mogelijke subsidies.

Flotidak Dakdekkers Friesland

Beste Bezoeker

Wegens onvoorstelbare hoeveelheden regen in de laatste maanden kunnen wij helaas niet de service verlenen die u van ons gewend bent. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten, doen wij er alles aan om u zo spoedig mogelijk te helpen. Wij danken u voor uw begrip.

Voor vragen kunt u ons bereiken op:
0517 222 025

Chat openen
1
Hulp nodig?
Vragen? Wij staan klaar voor u!
Gemakkelijk & snel antwoord op uw vraag.