Zink- en koperwerk | vernieuwen of vervangen van dakgoten

Zinkwerk vernieuwen of vervangen

zinken dakgoten en/of koperwerk

Zinken dakgoot

Zinken dakgoten en regenpijpen geven uw woning een compleet andere uitstraling dan die van PVC. Om dit type goten te vervangen of repareren heeft u een ambachtelijke vakman nodig met veel kennis en ervaring van zink- en koperwerk.

Flotidak dakdekkers hebben dit specialisme in huis en helpen u dan ook graag. Wilt u advies of meteen een offerte? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Offerte Aanvragen

Zinken dakgoten en hemelwaterafvoeren

Een zinken dakgoot geeft uw woning veel meer uitstraling dan PVC. Hierdoor is het nog steeds de populairste keuze voor goten en HWA-afvoeren. Maar niet alleen voor het oog. Ook vanwege de positieve eigenschappen van zink wordt het veel toegepast.

Zink is vorstbestendig, sterk, heeft een lange levensduur en is relatief makkelijk te herstellen bij beschadiging. Ook bij zinken hemelwaterafvoeren profiteert u van deze eigenschappen.

Wel is het belangrijk uw zinken dakgoten en afvoeren goed te onderhouden. Vuil hoopt zich makkelijk op en kan daardoor voor problemen zoals lekkages zorgen.

Gaat u liever niet zelf de ladder op? Ook dan helpen we u graag met bijvoorbeeld een periodiek onderhoud.

Koperen dakgoten en hemelwaterafvoeren

Koperen dakgoten zijn niet alleen schitterend om te zien, ze hebben ook een levensduur tot wel 80 jaar! Koperen goten staan bekend om hun exclusieve uitstraling. Ze worden ook veel toegepast bij rieten daken. Zinken dakgoten kunnen namelijk niet tegen zuur in het riet wat door regenwater wordt meegenomen.

Koperen hemelwaterafvoeren geven niet alleen een luxe uitstraling aan uw woning. In sommige gevallen zoals bij een rieten dak kunt u eigenlijk niet anders. En PVC hemelwaterafvoeren geven nu eenmaal niet de uitstraling die u wenst.

Diverse soorten dakgoten

De vorm van uw dakgoot heeft invloed op de stijl van uw huis. Zo past de meestvoorkomende bakgoot bijvoorbeeld goed bij een traditionele woning. Maar een mastgoot zal minder aanwezig zijn en daardoor misschien een betere keuze bij uw huis. Daarnaast is er ook nog een kilgoot. Dit is de goot die 2 schuin aflopende daken afdekt waar ze samenkomen. Vroeger werden daar ook nog zakgoten voor gebruikt, maar dat komt tegenwoordig niet veel meer voor. Dan is er nog de verholen goot. Dit is een type goot dat vrijwel onzichtbare is en daarom veel wordt toegepast bij dakkapellen.

Project foto's

Zinken of koperen dakgoten / hemelwaterafvoeren of dakbedekking nodig?

Vraag direct een offerte aan